(placeholder)

'Cycle' geselecteerd voor Anima Filmfestival Brussel

vrijdag 14 december 2018

‘Cycle’ is geselecteerd voor de internationale kinderfilm competitie op het filmfestival Anima in Brussel.

http://animafestival.be/index.php?pageID=14&catID=3&ln=2

'Dark Matter' krijgt financiering in Italië

zaterdag 20 oktober 2018

Tijdens het Mercato Internazionale Audiovisivo (MIA) op het Filmfestival van Rome is bekend gemaakt dat ‘Dark Matter’ productie financiering toegezegd heeft gekregen van het filmfonds van Lazio. President Nicola Zingaretti van de regio Lazio heeft de winnende producties bekend gemaakt op een bijeenkomst in het Palazzo Colonna. ‘Dark Matter’ - een scenario van Sytske Kok en Stefano Odoardi werd ontwikkeld het Artist In Residence programma van de Akademie van Kunsten aan het Koninklijk Nederlands Instituut in Rome. ‘Dark Matter’ wordt geproduceerd door Superotto filmproduction en co-productie met...

Première ‘Cycle’ als Ultra Kort 2018

dinsdag 26 juni 2018

Vanavond ging onze korte animatiefilm ‘Cycle’ samen met drie andere de Ultra Korts in première in film theater Tuchinski. ‘Cycle’ wordt vanaf 2 november als voorfilm vertoond bij de Disney film ‘The Nutcracker and the four realms’ in alle Pathé theaters in Nederland. 

https://www.youtube.com/watch?v=2ktuvx9hrMw

Poster Ultrakort ‘Cycle’ klaar!

donderdag 3 mei 2018

De poster voor de korte animatiefilm ‘Cycle’ gemaakt voor de serie Ultrakort 2018 is klaar! Aan de film wordt momenteel de laatste hand gelegd. ‘Cycle’, een klein rond verhaaltje over een meisje dat van haar opa leert fietsen en ontdekt dat waar de weg ophoudt het echte avontuur pas begint. 

Scenario en regie Sytske Kok. Ontwerp, animatie en regie Sophie Olga de Jong. Muziek Fay Lovski. Productie Nancy Fornoville en Willem Tijssen voor CinéTé.

‘Cycle’ work in progress

vrijdag 16 maart 2018

Work in progress presentatie bij het Filmfonds van de Ultra Kort projecten 2018.

Animator Sophie Olga de Jong laat een korte presentatie zien van de animatie ‘Cycle’. 

Scenario en regie Sytske kok. Ontwerp, animatie en regie Sophie Olga de Jong. Muziek Fay Lovsky. Productie Nancy Fornoville en Willem Tijssen van CinéTé

‘Cycle’ geselecteerd voor Ultra Kort 2018

donderdag 2 november 2017

De korte animatie film ‘Cycle’ naar een scenario van Sytske Kok met visueel ontwerp en animatie van Sophie Olga de Jong is geselecteerd als een van de vier projecten in het kader van Ultra Kort 2018. 

https://www.filmfonds.nl/nl/page/5309/ultrakorte-animatiefilms-2018-geselecteerd

Aftrap Mingler

maandag 20 maart 2017

Tijdens Mingler Live werd het online platform Mingler gelanceerd. Een initiatief van de Akademie van Kunsten (onderdeel van de KNAW). Op dit platform kunnen kunstenaars en wetenschappers die samen een project willen ontwikkelen elkaar vinden. Samen met Stefano Odoardi presenteerde Sytske hun filmproject Dark Matter waarvoor zij het scenario ontwikkelde tijdens hun Artist in Residence aan het KNIR.

Afsluiting AIR met presentatie ‘Dark Matter’

dinsdag 29 november 2016

Ter afsluiting van hun Artist in Residence aan het Koninklijk Nederlands Instituut in Rome hebben Sytske Kok en Stefano Odoardi een openbare lezing van het door hen ontwikkelde speelfilmscenario ‘Dark Matter’ georganiseerd. Acht Italiaanse acteurs lazen grote delen van het Italiaanstalige script.

MIA MARKET Rome Film Festival

vrijdag 21 oktober 2016

Sytske Kok en Stefano Odoardi zijn op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Rome vertegenwoordigd in de Nederlandse delegatie tijdens de MIA Market op het Rome Filmfestival om te spreken over co-producties tussen Italie en Nederland.

Kok en Odoardi verblijven momenteel aan het KNIR met een Artist in Residence van de Akademie van Kunsten (onderdeel van de KNAW) om te werken aan hun nieuwe project ‘Dark Matter’

Artist in Residence aan de KNIR in Rome

vrijdag 7 oktober 2016

Samen met regisseur Stefano Odoardi ontwikkelt Sytske het scenario voor de Italiaanse speelfilm ‘Materia Oscura’ (Dark Matter). Met steun van de KNAW en de Akademie van Kunsten kunnen zij drie maanden verblijven aan het Koninklijk Nederlands Instituut in Rome om de nodige research te doen (o.a. in het ondergrondse laboratorium van Gran Sasso) en voor de ontwikkeling van het scenario. Ze sluiten hun AIR af met een openbare lezing van (delen van) het scenario.