Nu in ontwikkeling

LIVE! - speelfilm

(scenario - met subsidie van het filmfonds)

Scenario - Sytske Kok  Regie - Stefano Odoardi


Wanneer Michiel na zijn dood wakker wordt in de lobby van hotel Intercontinental, ziet hij op TV hoe het leven op aarde zonder hem verdergaat. Dwalend door de kamers van het hotel beleeft Michiel zijn leven als Midden-Oosten correspondent opnieuw en probeert hij de waarheid te achterhalen over zijn werk en de liefde.


ZUSTERS - TV serie (synopsis)

Scenario - Sytske Kok


Een groep meiden begint eind jaren zestig aan de door nonnen bestierde verpleegstersopleiding van het St. Radboud te Nijmegen. Catrien lijkt als dochter van fabrieksarbeiders een buitenbeentje tussen de dochters van notabelen, maar uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen bijzondere verhaal. Een film over zusterschap in een snel veranderende wereld.

Eerder ontwikkeld

ACHTER DE SCHERMEN - speelfilm (synopsis)

Scenario - Sytske Kok


Vijf probleemjongeren nemen deel aan een ‘laatste kans project’ waarbij ze een opera van Händel zullen uitvoeren. De worsteling die het hen kost om verbinding te kunnen maken met hun rol en de muziek, dwingt ieder van hen zijn of haar persoonlijke ideeën over de liefde te herzien.


AMSTEL 216 - korte animatie (scenario)

Scenario - Sytske Kok  Animatie - Imge Ozbilge


Amsterdam 1688, de Gouden Eeuw. Voormalig burgemeester Coenraad van Beuningen probeert zijn burgers te waarschuwen voor het einde van de gouden tijden. Wanhopig schrijft hij zijn Apocalyptische visioenen in bloed op de muren van zijn huis aan de Amstel. Kort daarna stort de beurs daadwerkelijk in en komt er een einde aan de Gouden Eeuw.

PELGRIMAGE - speelfilm (scenario)

Scenario - Sytske Kok  Regie - Stefano Odoardi


Wanneer een jonge soldaat terugkomt van een missie in Afghanistan, kan hij maar moeilijk wennen aan het gewone leven. Opzoek naar rust in zijn hoofd besluit hij op pelgrimstocht te gaan. Een handelsreiziger in ‘wonderpannen’ en een oude vrouw die nog een keer de liefde wil bedrijven, helpen hem op weg.

HONDENLEVEN korte animatiefilm (scenario)

Scenario & Regie - Sytske Kok

Animatie & Regie - Sophie Olga de Jong

Productie - Spotted Bird, Peter Lindhout

financiering - Filmfonds & FCI & AFK


Wanneer de hond van oma dood gaat, helpt haar kleindochter met begraven. Maar wat gebeurt er als je dood bent en onder de grond begraven ligt? Kleindochter zou het liefst een gaatje maken om te kunnen kijken.


HET WONDERJAAR - Speelfilm (idee)

Scenario - Sytske Kok


Wanneer de elfjarige Brabantse stropersdochter Marietje in 1905 boven de heidevelden net buiten haar dorp een cirkelvormige lichtgevende verschijning waarneemt, is ze overtuigd de heilige maagd te hebben gezien. Haar moeder denkt dat de slimme fantasierijke Marietje weer eens liegt en hoopt dat de pastoor het haar uit het hoofd praat, maar dan blijken meer mensen het wonderlijke fenomeen te hebben waargenomen.